Šī doma būtu laba, tik kā to realizēt? Es neesmu tik erudīts šajā lietā.
Jo vairāk es šo problēmu iepētu, jo vairāk sliecos piekrist - nav jēgas ierobežot jaunos dalībniekus. Lielāks risks atbaidīt/atgrūst no foruma jaunus dalībniekus, nekā nobloķet pieredzējušu spamotāju.Ined rakstīja: ↑Piekt Jūn 19, 2020 7:19 amPremoderācija jaunajiem lietotājiem diez vai derēs. Posti nevar gaidīt apstiprināšanu pat vairākas stundas [...] Normāliem rakstītājiem tas būs kaitinoši, [...] tikai reizē ar ūdeni no vannītes izlietu arī zīdaini [...] IMHO Nav vērts traucēt rakstīt jaunajiem reģistrētajiem.
Manuprāt phpbb jaunākajā versijā 3.3.0 (un arī esošā foruma versijā, kura manuprāt ir trīs punkts viens punkts trīs, droši nezinu jo nēesmu ne admins ne moderātors) moderātora panelis ir relatīvi lietotjams - ir atsevišķas "awaiting approval" un "user reported posts" rindas. Katrs moderātors var iekonfigurēt vai saņems notifikācijas uz epastu. Un ja notifikācijas iet uz e-pastu tad var telefonā jau iekonfigurēt lai automātiski čeko e-pastus un ceļ trauksmi ja nepieciešams ielūkoties forumā.Ined rakstīja: ↑ Te taču neviens patstāvīgi nedežūrēs lai pārbaudītu ir kaut kas ienācis vai nē. Tad ir jātaisa automātisks paziņojums uz telefonu moderatoram, vispār citādāk jānoformē lai būtu ērti un būtu uzreiz pamanāms ka jāienāk un jāizlasa. Standarta phpBB tas nav, atsevišķi rakstīt - kas to darīs, nav te tik daudz apmeklētāju.
Varbūt tie tomēr ir gatavi (vai pielāgoti) plugini vai extensions? Varbūt var ir zināmi to nosaukumi? Skatos ka arī prekš phpbb ir daudz dažādu extensions... varbūt var piemeklēt ko līdzīgu?
Doma man patīk. Šobrīd ieraugot spamu, es cītīgi spiežu sarkano pogu ("Ziņot par šo ierakstu"), bet efektīvāk būtu ja varētu spamu uzreiz nodzēs. Pat ne nodzēs - padarīt neredzamus un pārlikt uz "waiting for approval" rindu, kur tos jau kāds uzticams moderators var nodzēst un lietotājam uzlikt banu utt.
Sveiks Haxiz!
Palielināt cilvēku skaitu, kuriem būtu tiesības padarīt spameru postus neredzamus?
Tieši tādēļ jau ir interese par papildus moderātoriem - lai atvaļinājuma sezonā ir ielāka iespējamība, ka kāds tomēr ir pie datora un var padzēst/paslēpt saspamoto.Haxiz rakstīja: ↑Piekt Jūn 19, 2020 7:29 pmUh, sveiki visiem! Faktiski nedēļu nebiju iegriezies forumā un tagad ieraudzīju šo haosu. Pirms izlasīt šeit rakstīto, vispirms metos un izdzēsu visus spamus, un nobanoju pēc IP, pēc lietotāja un @. Bija kādu laiku jau miers, bet te sanāca pāris dienās vesela kaudze.
Es lapbrāt piedalītos moderēšanā - negarantēju ka būšu katru dienu, bet es ienāku forumā ja saņemu notifikāciju ka kāds ko iepostējis kādā no saldūdens akvārijiem veltītajā sadaļā.Haxiz rakstīja: ↑ Varētu jau kādam vēl iedot moderatora tiesības. Bet kurš gribēs? Sākumā jau čekos, bet ja kādus pāris mēnešus nekas nebūs noticis, tad jau atslābs (tā pat kā es![]()
) un atkal saskries tie konservi... Esmu ar mieru kādam piešķirt tiesības kurš māk ar šo platformu rīkoties un visu nenočakarēs papildus eksperimentējot neapgūtas fīčas nesot par to atbildību [...].
Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 1 viesis