Ūdens maiņa 1x nedēļā 50%. No tiem 25% ir RO pārējie 75% ir krāna ūdens. Akvārijs lēnām apaug, gaisma 4 x T5 x 54W / 2x Grolux + 2x 4500K, restarts bija pirms 3 nedēļām - pēc kāda mēneša ceru ka varēšu saukt par "planted" - vairāk vai mazāk. Nitrāti varētu arī būt diezgan augsti, jo visu laiku dozēju vadoties pēc tās pašas Seras. Šorīt iejaucu 1 litrā RO kālija nitrātu pēc kalkulatora bija ap 36ppm. Un tiešām JBL parādīja tieši tik, API atkal pa augstu, un brīnumainā kārtā arī Sera bija diezgan tuvu. Varu secināt ka augšējā galā sera kaut ko arī var parādīt, bet laikam to ar adatu durto pudelīšu dēļ ir nestabili rezultāti. Tad paņēmu ūdeni no akvas - Sera protams vispār nulle, JBL ap 20ppm, API pat nemēģināju - izbesīja. KOPSAVILKUMS: jāturpina ar JBL un nav ko tur ņemties.Haxiz rakstīja:Paldies Ined par izsmeļošu aprakstu. Man tiešām to būtu slinkums rakstīt, vienīgi kādam aci pret aci vai seminārā stāstīt.
Ar seras testiem nespēlējies. puslīdz ticami ir tikai ūdens cietības noteikšanas testi - pārēji, cik man ir bijusi darīšana ( ļooti daudz) visi melo un pat no vienas partijas uzrāda dažādus mērījumus. SERA akvāristiem ir kā lamu vārds. Pats arī izmantoju tikai JBL ražojumu, kas sevi pierādījuši tik no labākās puses. Visi, izņemot strēmeles, ir priekš akvārista pietiekoši stabili un precīzi. Vēl labi ir Seachem, ELOS. Par citiem daudz nepastāstīšu... Nitrāti 80 vai vairāk - kaut kā galīgi neticās... Nu tad jau ūdeni laikam maini 1x 3-6 mēnešos, vai arī akvārijā nav dzīvo augu vai pietiekošā daudzumā .
Tikko atteicos no "padomju" akvārija ar ehinodoriem utt. Šim ir tikai 2 nedēļas, ar augu dabūšanu Liepājā tā ir kā ir. Šis tas no e-baja, šis tas no Klaipēdas. Filtrus izmēģināju Tetra 700, tad JBL 1501 - nez, man nepietika pilnīgi dzidram ūdenim. Pamēģināju arī abus kopā, bija labāk, bet man tomēr nepietika. Šobrīd man uz 200ltr ir Fluval FX6, mazliet nācās paspēlēties ar straumi, uztaisīt baigi garo stabuli, bet toties tagad ūdens "pulējās" vnk ideāli. Arī plūsma nekrītas tik strauji kā ar iepriekšējiem. Ir nedaudz skaļš - bet manā uztverē ideāls filtrs. Ja nākas izcelt kādu augu vai uzjundīt grunti, pēc 20 min ūdens jau atkal kā no avota dzidrs - ideāli.Haxiz rakstīja:Apsveicu! Skatos, labi iekārtots akvārijs! Daudz esi pārdomājis un iedziļinājies. Kā filtrē ūdeni, vai CO2 ir?
Runājot par testiem - turpini tik ar JBL, tā ir stabila un gadiem pārbaudīta lieta.
Vilku lēnām lai izvilktu maksimāli visas saknes no grunts jo nebija paredzēts grunti sijāt un celt ārā (tagad domāju ka tā laikam vajadzēja darīt un nomainīt arī grunti uz melnu), saknes smuki izvilkās laukā nenodarot nekādu ļaunumu augiem. Jauniem saimniekiem jau bija ko piegriezt pirms stādīšanas.Haxiz rakstīja:Kārtīga "salātu" bļoda. Njā, šitā raut ārā ehus gan nevajadzētu. Parasti tam ar nazi apgriež saknes apkārt pašam augam, tad augu ar visu lapu rozeti izņem ārā un saknes pa vienai izrauj laukā pretī augšanas virzienam. Viss pārējais paliek savās vietās un arī duļķes praktiski nav nekādas. To pašu dara ar lielajām kriptām, Tām arī saknes pa visu akvārija dibenu.
Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 0 viesi