Atbildēt Ined » Pirm Mar 02, 2015 4:18 pm
Ahā, un kur lai nestrādājošāis RŠ dabon to EC1118? Cik ilgi tas uzglabājas un kādā stāvoklī tas ir?
Nav nekādu problēmu nopirkt - tas ir viens no visparastākajiem raugiem vīndariem. Var paskatīties, piemēram, majasvins.lv u.t.t. Varu arī es iedot gan sauso formu, gan arī jau aktīvi rūgstošu - kaut vai spaini uzreiz, ja patiešām tas kādam interesē. Sauso glabā folijas paciņā saldētavā, noturas dzīvs līdz 5 gadiem. No naža gala sausā var nedēļā uzraudzēt to pašu spaini, pēc tam var tik bērt klāt cukuru pie vecajām nogulsnēm pēc šeit jau aprakstītajām daudzajām receptēm. Tas ir speciāli atlasīts raugs, kas ražo sevišķi daudz CO2 un ir praktiski nenogalināms. Lietoju un nesūdzos, izvelk viena 5 l brāgas pudele līdz 3-5 nedēļām, atkarībā no temperatūras istabā. Gadījumos, kad raudzēju pašu vīnu, pieslēdzu caur hidroslēdža korķi arī to pie augiem, nav ko velti mantu laist zudumā.