Labdien! Esmu jūsu forumu nu jau šķērsām izlasījusies! Paldies, par plašo info, nu beidzot esmu kaut drusku sapratusi, ko esmu nopirkusi un nu jau mani akvārijs aizrauj! Vakar nopirku arī minilaboratoriju ūdenim! Veicu pirmos testus, bet.....sajēga maza, lasījos cik nu varēju info atrast! Ļoti satrauc dzelzs sastāvs, tas ir max liels, virs 1.5! Ahā, par akvāriju: tas ir iestartēts nedēļu atpakaļ, 28.janvārī, 130 litri, tikai dzīvie augi, daudz nav, bet arī maz nav, izskatās, ka pieaugs diezgan ātri, jo nedēļas laikā jau lielas izmaiņas! Zivtiņas būs, bet vēl nav, gribu kādas 2-3 nedēļas paaudzēt tikai augus! Tātad par testiem:
Tempa: 25 grādi;
KH: 3
pH: 6-7, nesaprotu cik komati, jo tādu testa lapā nav
NO2: mazāk par 0.01
NO3: 0.5-1.0
PO4: mazāk par 0.02
CO2: vakar bija 87, šodien 14
Fe: virs 1.5
Vakar notika izmaiņas: ielikām pusgrimstošu koka sakni, kas nedēļu bija mērcēta atsevišķā traukā.
Vakar izlasīju info par gaismām, ka vajag 1 nedēļā gaismai degt 6 stundas, bet man tā bija 14 stundas, līdz ar to vakar jau gaismas izslēdzu un šodien tās degs tikai 7 stundas. Pa nakti palaidu burbulīšus!
Esmu apmēram situāciju pastāstījusi! Ko darīt ar dzelzi, satraukties vai nē? Paldies!