Ined rakstīja:Liec, priekš ZZ būs pašā laikā. Tikai izplūdi noliec tā, lai iekšā nav briesmīgas straumes, tik pa virsu lai kuļ ūdeni. Zeltenēm normāli jau pat ieplāno vismaz reizes 2-3 lielākus filtrus, nekā akvārija tilpums. Tikai netaktisks jautājums - vai kāda sevišķa mīlestība pret Tetra EX filtriem? Tie manuprāt ir galīgi s.....i un daudziem ir tecējuši.
Varu pilnīgi visam piekrist arī no savas nelielās pieredzes. JBL reāli labs un pietiekams mājas lietotājam (arī "pro līmeņa). Eihem kautkā neiepatīkās pēc viņu aprakstiem un redzamās erganomikas (jāatzīst ka nevienu pats neesmu lietojis, tikai burbuļators ir lietošanā). Vēl labi ir Fluval. Tiem ir interesanti iekšējie akvārija filtri ar "visu visu" komplektā - sildītājs, Co2 padeve, UV. Neatzīstu tādu risinājumu, bet kādam varbūt patiks.Ined rakstīja:Tā kā es neesmu nekāda veidā saistīta ar akvāriju lietu tirdzniecību, tad es laikam drīkstu celt neslavu vai ieteikt manuprāt labākos filtrus. Nekad pat par velti neņem, pat ja pakaļ mestu - Tetras, Akvaeļus. Ja gribi drošu lietošanā un saprātīgi dārgu - skaties no JBL ražojumiem. Tos mierīgi var ņemt pat lietotos, kaut no e-bay paskatīties vai interneta veikalos, vai parunā ar Haxiz. Viņš arī parasti zina, ja kādam ir krājumā pārdodami. Ja kas pieremontējams, tad tie parasti ir lēti nieki - kādas blīves jānomaina vai vēl kuriozāk - man vienam par velti atdotam JBL filtram iesprūdis grozs tikai bija jāizvelk (bet tur nu 100% saimnieki paši bija ačgārni iebāzuši, ko nemaz tik viegli nevar izdarīt, tur īpaši jāpacenšas, jo filtrs ir diezgan muļķu drošs). JBL ir dabūjamas pilnīgi visas rezerves daļas un arī vecajiem modeļiem. Vecie modeļi ir pat labāki par jaunākajiem, droši var meklēt arī tos. Man mājās darbojas 5 ārējie filtri, visi tikai no JBL vecās CP un CPe sērijas, nevaru teikt nevienu sliktu vārdu par tiem. Nenokaujami un klusi. Ja naudiņas drusku vairāk - Eheim ir labi filtri - gan klassic, gan professional. Un ja galīgi nav naudu kur likt, ADA filtrus varēsi pat mazbērniem mantojumā atstāt.
Ja jau esmu te iesākusi, nomelnošu dažu labu vēl tālāk - arī no Depo priekš akvārijiem labāk vispār neko nepirkt, tur plauktos stāv pārsvarā lētā un toksiskā ķīniešu plastmasa. To visu pat vēl lētāk var no Aliexpres nopirkt. Tikai kam to vajag? Kā jau Haxiz rakstīja, labāk drusku piemaksāt, bet gulēt droši, ka kaimiņi neskries sūdzēties par pēkšņu dušu. Varu viņam tikai piekrist.
Šeit ir runa par zelta zivīm. Viņām viennozīmīgi vajag ļoti jaudīgu un uz bioloģiju uzpildītu filtru. Ārējo. Ja iekšā līdzvērtīgu gribētu turēt, tad tas aizņemtu trešdaļu akvārija un izskatītos pēc ķēma. Un ar tām aizaugušām trubām ārējiem nekā traka nav. Vai grūti izlaist cauri birsti reizi pāris mēnešos? Iekšējiem švammes tak katru nedēļu būtu jāskalo, citādāk pat vispār apstātos, ne tikai straumi samazinātuMareksL rakstīja: Vēl ir pamatots jautājums - vai vajag ārējo filtru. Tā vājā vieta ir trubas. Pat ne tāpēc ka "sāks tecēt", bet 1) aizaug ciet un regulāri jātīra 2) iztīrītās trubas pie jaunas monēšanas jāsaīsina ... lai ir max hermētisks savienojums (sāks palikt par īsu) 3) nebūs hermētiski - raus gaisu iekšā un nekas labi nestrādās. Pie mazprasīgiem akvārijiem labs risinājums tomēr ir iekšējais filtrs.
Ined rakstīja:Nu statistiku par to, kas ir labs un, kas draņķis kā reiz zinām gan. Tāpēc jau te cenšamies ieteikt normāli ejošas lietas un palīdzēt kādam atkal un atkal neuzkāpt uz veciem grābekļiem un tomēr mācīties no citu kļūdām...
Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 4 viesi