Samainiju lampas vietām - laikam jau vaina būs pašā lampāMongoose rakstīja: Pameklē vainu kontaktos, ja kaut kur ir slikts kontakts(jauda pietiekoša lai tas kaut kur a'pdegtu) ja nomainīji lampu un viss tai OK tad visticamāk vaina pašās patronās. Pie vaļīga un slikt kontakta MH šitā dara. tas ir normāli(pie tāda defekta) notīri pirmais lampām kontaktus( tie nav melni?) un cokola kontaktus. Ja tie ir melni tad meklē jaunus cokolus - esošie nasaspiež lampu pietiekoši stingri. Tāpēc man skrūvējamās mazliet labāk patīk , bet tur pie sūdīga cokola var būt tieši tāda pati prob.
2 vai 3 MH lampas līdz 200l jūrai? Kādi ir paša akvārija izmēri, lai tādas gaismas liktu? Cik esmu lasījis un dzirdējis, tad jūrai 70w MH cilvēki liek tikai aļģu filtrā (arī pats tagad tieši par to sāku domāt), bet viss jau atkarīgs no tā, kas tajā tiks audzēts. Man pašam tagad ir 2x250w MH + 2x54w T5 lampas displejakvārijam un ~30w kompakti aļģēm.Kriss rakstīja: Vai varu lūg pieredzējušus foruma dalībniekus dalīties zināšanās par MH lampu izmanotošanu nelielos (līdz 200 l) jūras akvārijos? Pat ja nav šādas pieredzes, tad vismaz teorētiski.
- vai MH lietot tikai atsevišķi, piemēram 3x70w, vai kombinēt ar T5, piemēram 2x70w + 2x 24w T5;
Liekot 2 (vai 3) dažādas temperatūras MH lampas, Tev viens akvārija gals būs vienā tonī, otrs - citā. Man pašlaik tieši tas arī notiek - viena no MH ir ar 10KK, otra ar 14KK - nav labiKriss rakstīja: - saprotu, ka lietojot divais vai trīs MH lampas ir mazāka iespēja variēt ar krāsu temperatūru, bet tomēr, ko izvēlēties ierobežotas iespējas situācijā, piemēram, MH 10k+14k+20K, vai MH 14k+20K un atlikušo temperatūru no 6,5k līdz 10k nodrošināt ar T5 vai otrādi - zilo galu nodrošināt ar T5?
Jā, gaismas atdeve ir līdzīga, tikai MH to gaismu nodrošina līdz pašai akvārija apakšai un ir DAUDZ karstākas nekā LL lampas. Tāpēc, lai izvairītos no lielas ūdens sakaršanas un izgarošanas, arī ir ieteikts lampas likt augstāk. Sevišķi bīstami tas būs mazākā akvārijā, kur dēļ tā būs straujas ūdens parametru izmaiņas.Kriss rakstīja: - ja T5 un MH lampām pie vienādas jaudas ir vienāda gaismas atdeve, tad katras lampas summārajai siltuma enerģijai vajadzētu būt vienādai, tad kāpēc MH iesaka likt 15-20 cm virs akvārija? Problēma, ka manā gadījumā varu atļauties likt 5-7cm virs ūdens līmeņa.
Pats redzējis neesmu, bet laikam bija tādi balasti, pie kuriem var 2 lampas slēgt klāt, lampas un balasta jaudai gan ir jābūt vienādām.Kriss rakstīja: - par MH balastiem, vai ir tādi balasti, kā T5 un T8 lambām, kas var barot vairāk par 1 lampu? vai var slēg mazāk jaudīu MH lampu pie jaudīgāka balasta?
Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 1 viesis