Latvijas Akvāristu kluba forums

07.02.2012 04:12:28 *
Laipni lūgts, Viesi. Lūdzu reģistrējies.
Vai tu nesaņēmi aktivācijas e-pastu?

Ielogoties ar lietotājvārdu, paroli un sesijas garumu
  Mājas Lapa   Foruma Sākums   Palīdzība Meklēt Kalendārs Galerija Pieslēgties Reģistrēties  
Lapa: [1] 2 3 ... 8   Uz Apakšu
  Printēt  
Autors Temats: Virtuālais akvāriju dizaina konkurss 2008  (Lasīts 16953 reizes)
HaxizTemata iesācējs
Moderator (LAK biedrs)

Dzimums: Vīrietis
Vecums: 45
Atrašanās vieta: Rīga
Ieraksti: 950

Apskatīt Profilu
« : 05.10.2008 11:00:12 »

Sveiciens visiem interesentiem!
   Vēlos atvainoties visiem tiem kam tika radītas jelkādas neērtības, lieki izdevumi vai kādas citas problēmas sakarā ar nenotiekošo 100 litru akvāriju izstādi kura bija paredzēta šajā rudenī. Mēģināšu to kompensēt savādāk. Saprotu ka daudziem tas liekas par grūtu, neiespējamu, kam pietrūkst laika, kam finanses šajā pagrūtajā laikā, kas uzskata - ko nu es blamēšos citu acīs. Tāpēc aprunājoties ar kluba biedriem nolēmām rīkot alternatīvu, kura varētu atrisināt augstāk uzskaitītās grūtības veidojot akvāriju izstādi klātienē.
   Tātad virtuālā izstāde/konkurss. Kas tas ir?
   Tas ir konkurss kurš var piesaistīt neierobežotu cilvēku daudzumu, neierobežotu akvāriju daudzumu, neierobežotu akvāriju tilpumu lielumus un akvāriju veidus. Nav nepieciešams iegādāties jelkādu papildus tehniku, aprīkojumus, dekorācijas, pašus akvārijus. Nav jādomā par akvāriju transportēšanu no attāliem rajoniem uz izstādes norises vietu un tie nav jāpārved kad tiek mainīta izstādes dislokācijas vieta. Viss notiek katra saimnieka vai īpašnieka mājās. Mēs varam iekārtot akvāriju vai vairākus pēc savas patikas, tos nofotografēt, bildes iesūtīt kluba lapā, atsevišķā sadaļā, tās tiks sadalītas pēc kategorijām un žūrija veiks balsošanu. Iesūtot bildes būs nepieciešams pilnīgs akvārija apraksts, zivis, augi, tehniskais aprīkojums, akvārija vecums, dekorācijas, tilpums u.t.t.
   Kā jau minēju iepriekšējās sadaļās, akvāriji daīsies kategorijā un pirmo vietu ieguvēju akvāriji tiks apskatīti klātienē. Tad tiks rīkots visiem konkursantiem kopējs pasākums vai nu pie dabas, kādā klubā vai citā izraudzītā vietā un apbalvošana. Līdz ar to klubs vēlas palikt arī atvērtāks, tiktu veicināta pieredzes apmaiņa, iepazīšanās kātienē un jaunu ideju ģenerēšana.
   Tātad - nekādu ierobežojumu, ne akvārijos, ne vecumā, ne tautībā, ne dzimumā, ne kur!
Tuvākajā laikā tiks radīta telpa kur visu varēs sūtīt, apskatīt, komentēt. Variet sākt vilkt ārā no skapjiem savus fotoaparātus  Pūš ragā....
« Pēdējo reizi laboja: 05.10.2008 11:11:48 Dzintars Irbe » Logged

Vislielākais Hydor un JBL sortimenta klāsts, tehniskais atbalsts, konsultācijas un serviss, kā arī barības visiem jūsu mājas mīluļiem vienuviet - Rīgā, veikalā Rotiņš.http://foto.inbox.lv/harijs1313/Rotinja-prece
Mongoose
LAK biedri

Vecums: 44
Atrašanās vieta: Kuldīga
Ieraksti: 1638

Uldis Kuldīga LAK

Apskatīt Profilu WWW
« Atbildēt #1 : 05.10.2008 14:31:36 »

Ideja , laba. Par visiem vajadzētu izveidot noteikumus, kā vienu varētu minēt akvārija vecumu, tam vajadzētu noteikti būt vecākam par pāris mēnešiem un tam jābūt dokumentētam - domāju dēļ tā lai piemēram dienas laikā nav izveidots akvārijs kurš eksistē tikai vienam uzņēmumam. visas akvas kaut arī tām nav tilpumu ierobežojumu dalīt divās daļās lielie - mazie , robeža jāizdomā - es domāju tā varētu būt 100L. Jāizstrādā elektroniska anketa , kur tiek noprādīti visi dati par akvāriumistu un akvāriju, tādejādi neizlaižot nevienu tehniskā aprīkojuma u.t.t. informāciju. jābūt norādītiem arī visiem akvas iemītnieku un augu lat. nosaukumi.
Korfa
LAK biedri

Dzimums: Sieviete
Vecums: 28
Ieraksti: 239

Apskatīt Profilu
« Atbildēt #2 : 05.10.2008 16:41:15 »

Nepiekrītu par akvārija vecumu. Kāda iemesla dēļ lai es tagad mājās nestutētu jaunu akvāriju teiksim speciāli konkursam? Galvenais lai tas ir dzīvotspējīgs! Wink Un vēl man šķiet, ka tomēr tilpumu vajadzētu sīkāk iedalīt - piem. 10l no 100L ļoti atšķiras, bet 200L vai vairāk L, gan vairs nav starpības. Smaids
Mongoose
LAK biedri

Uldis Kuldīga LAK

Apskatīt Profilu WWW
« Atbildēt #3 : 05.10.2008 16:55:20 »

nu es jau to vecumu arī tādēļ biju minējis lai akvārijs ir dzīvotspējīgs un bilde nav uztaisīta tikai konkursam , nu ieleikam bildi - bilde dabū pirmo vietu , bet izrādās šāds akvārijs jau vairs neeksistē. kaut kā tā. par tiem diviem mēnešiem tikai minēju.
JuZo
Reģistrētie lietotāji

Ieraksti: 170

Apskatīt Profilu
« Atbildēt #4 : 05.10.2008 19:26:51 »

Domāju, ka Mongoose bažas nav pamatotas, jo akva tiks ne tikai nofotografēta, bet arī klātienē apskatīta. Un, ja konkusantu apspriešanas laiks būs 3-4 mēneši, tad vienas dienas akvārijs dabiski novecos .Un vēl akvārists reāli parādīs savu māku palaist un uzturēt akvu kritiskajos mēnešos educated.
piepe
Reģistrētie lietotāji

Atrašanās vieta: Rīga, Iļģuciems
Ieraksti: 271

Apskatīt Profilu
« Atbildēt #5 : 05.10.2008 20:12:38 »

Neertības izjūtu vēljoprojām Cheesy Bet tas nekas, ir OK.
Par vecumu un dokumentēšanu nepiekrītu.
Lai dzīvotspēju komentē profi, tas var būt viens no parametriem, ko vērtē.
Ar foto ir probēmas, jo ļoti liela atšķirība vai fočēts ar \m/ vai ziepjtrauku :>
Bet tas ir sīkums.

Bet ieteikums - pirms taisat principus un reālo vidi, pakonsultējaties ar citiem forumiešiem. Lai nesanāk kaut kas puslīks.

Dzintars Irbe
Reģistrētie lietotāji

Vecums: 37
Atrašanās vieta: Ventspils
Ieraksti: 834

Apskatīt Profilu
« Atbildēt #6 : 05.10.2008 20:38:16 »

piepe: Kā domā, kāpēc šeit notiek diskusija? Vai tad ne tāpēc lai "Konsultētos ar citiem forumiešiem" ? Wink

..|r|ubb..
piepe
Reģistrētie lietotāji

Apskatīt Profilu
« Atbildēt #7 : 05.10.2008 20:40:39 »

Vai tad tā nav oficiālo paziņojumu sadaļa? Cheesy
Un nemanīju, ka kāds kaut ko kādam prasa, tāpēc ar pateicu savas domas. Bet labi, ka mēs domājam par vienu un to pašu, tas jau galvenais  crazy

Dzintars Irbe
Reģistrētie lietotāji

Vecums: 37
Atrašanās vieta: Ventspils
Ieraksti: 834

Apskatīt Profilu
« Atbildēt #8 : 05.10.2008 20:49:04 »

Ja jau neprasītu domas, tad topiks vienkārši būtu bez iespējas atbildēt...
Ar vienu vārdu sakot - visi izsakieties Smaids

..|r|ubb..
Mongoose
LAK biedri

Uldis Kuldīga LAK

Apskatīt Profilu WWW
« Atbildēt #9 : 05.10.2008 21:36:15 »

Nezinu . man ļoti patika kā savu akvāriju ir pasniedzis nbinc. savā lapā. ir apraksts ir visu agu nosaukumi. Domāju ja cilvēks grib pieteikt savu akvāriju konkursam tad ar dokomentāciju arī nav prob. nu tā lai viss smuki pa plauktiņiem. Protams ja tauta nolems ka nevajag , tad nevajag - liekam pliku bildi, vārdu un viss.
  Akvāriju nevērtē profi - akvāriju vērtē visi - katram ir balss tiesības.
hateboy
Reģistrētie lietotāji

Vecums: 26
Atrašanās vieta: Riga
Ieraksti: 2

Apskatīt Profilu
« Atbildēt #10 : 05.10.2008 21:39:57 »

ja jau ir veelme piedaliities, tad jau arii nosaukumus atradiis vismaz +- preciizus, bet doma nav slikta vismaz visi varees palieliities ar savaam burcinjaam un nu tad jau  Bokss kuraam kaa ies Aplausi Aplausi Aplausi
piepe
Reģistrētie lietotāji

Apskatīt Profilu
« Atbildēt #11 : 05.10.2008 23:30:52 »

Mongoose: Es nebiju domājis, ka bez apraksta vispār - protams tādam ir jābūt. Bet kas kad ir darīts .. Tas nav viegli. Būtībā nbic ir vienīgais tāds fanāts, kas to regulāri dara, pie tam viņam labi sanāk. V`ārdsakot, es esmu par kopsavilkumu. Piemēram, vecums, kādi augi, zivis, īsa vēsture. Nu kaut kas līdzīgs kā šeit - http://showcase.aquatic-gardeners.org/2004.cgi?&Scale=3&op=ishowcase&category=0&vol=2
nbinc
Reģistrētie lietotāji

Ieraksti: 1414

Apskatīt Profilu WWW
« Atbildēt #12 : 06.10.2008 01:27:06 »

Atbalstu ideju par šādu foto konkursu.
Ļoti bieži ārzemju forumos sastopu tādu lietu kā mēneša akvārijs....  Varbūt te arī varētu tādu uztaisīt, jo akvārijs jau ir mainīga vide un katru mēnesi tas izskatās savādāk ... vienam tas ir labāks vienu mēnesi, nākošā jau cits ir uzfrišojis savējo, bet pagājušā mēneša uzvarētājs aizmirsa izravēt un paskats vairs nav tik smuks Smaids

Par to manu konspektēšanu....Ja man ir tāda iespēja tad cenšos to darīt, bet kā kuru reizi sanāk. Citreiz tik pāris teikumus uzrakstu, ja vairāk laika tad arī ko vairāk sarakstu un arī kādus plānus pierakstu lai tos varētu realizēt kad būs tāda iespēja.
Pie tam es jau to visu sāku tikai tāpēc ja gadījumā rodas kādas problēmas var atšķirt vēsturi un paskatīties kas (iespējams) bija izdarīts nepareizi.

500 l
4 Otocinclus, 23 Paracheirodon innesi, 3 Tanichthys albonubes, 17 Harlequin Rasbora, 20 Microrasbora sp. "Galaxy".
140 l jūra
pitinhs
Reģistrētie lietotāji

Ieraksti: 12

Pitinhs

Apskatīt Profilu WWW
« Atbildēt #13 : 06.10.2008 09:11:34 »

http://adana.co.jp/index_e.php
Tieši tāds pats konkurs, varat mēģināt novilkt no turienes pieteikuma anketas un apskatīt visus nepieciešamos datus,pēc kuriem akvārijus vērtē amano:)

Apvienība "Liepājas Akvāriju Turētāji" Pet Network
normunds34
Reģistrētie lietotāji

Ieraksti: 955

Apskatīt Profilu
« Atbildēt #14 : 06.10.2008 23:26:56 »

Es arī piekrītu šādam konkursam ,bet sava akvārija vecumu varu noteikt tikai stipri teorētiski ,jo akva jau ir gadus ... daudz ,bet kopš esmu šajā tusiņā viņš ir savādāks .Augus arī ,laika gaitā varētu noskaidrot .
Lapa: [1] 2 3 ... 8   Uz Augšu
  Printēt  

Pārlēkt uz: